Blue Flower

 

Zaterdag 5 Oktober is CT Limburg voor de nieuwe landelijke competitie uitstekend uit de startblokken gekomen door een overtuigende 14-6 zege op NDV Nieuwland. 

De start was uitstekend. Als eerste wist Luc met een kaatsingszetje een schijf te winnen waarna hij heel snel de partij winnend afsloot. (2-0). 

Als tweede won Theo zijn partij. Dit ging aanvankelijk moeizaam omdat de tegenstander een 2 om 2 doorbraak naam. Hij kon uit 2 velden kiezen. Op een veld volgede damafname ten koste van een schijf en daarom wist Theo hem te verleiden om op het andere veld dam te nemen. Vervolgens werd de dam ingemetseld en de tegen stander gaf een schijf om snelle damafname te voorkomen maar de “gratis afname” bleef erin zitten en zo kwam Theo na damafneme een schijf voor. Dit buitenkansje liet hij zich niet afnemen en na nog een schijfwinst won Theo de partij en let zijn tegenstander ontgoocheld achter.(4=0) 

Ook Jeroen speelde een goede wedstrijd. We wisten al dat hij positioneel sterk is. Hij bouwde geduldig positioneel voordeel op en wist dit zowaar in een prachtige “7 om 7 oppositie” op het bord te laten eindigen in zijn voordeel. (6-0) 

Erik speelde ook een gedegen partij en speelde tot het einde foutloos en gezien de tussenstand reden om met remise genoegen te nemen.(7-1). 

Leo was voor zijn tegenstander een maatje te groot. Hij bouwde een ijzersterk centrum op en wist een doorbraak ten koste van een schijf te nemen. De eindspelkennis en kunde van Leo waren voldoende om dit snel in winst af te ronden. (9-2) 

Dré zijn tegenstander wist heel behendig met “gatenkaas” om te gaan. Dré kon hier geen profijt uit te halen en toen de stellingen weer gesloten waren moest hij nog heel goed uitkijken. Gevolg remise en heet eerste wedstrijdpunt was in elk geval binnen.(10-3). 

Michel had zijn tegenstander een schijf ontfutseld maar die bleef stug doorvechten en sleepte er toch een remise uit. (11-4). De eerste seizoenszege was binnen! 

Peter had met zwart de tegenstander gekregen waarop wij gehoopt hadden. De tegenstander met een rating van 1200+, Pelle Sterk kreeg dan ook een lastige middag want Peter is op zijn best naarmate zijn tegenstanders sterker zijn. Toch lukte het Peter vandaag niet. Pelle deed zijn achternaam alle eer aan en wist de enige winstpartij voor zijn ploeg deze middag te behalen.(11-6). 

Vervolgens was het de beurt aan Marcin. Ook hij speelt heel geduldig en wachtte het moment af waarop hij kon toeslaan en dat moment kwam. Hij won een schijf en toen de tegenstander nog een schijf gaf om ook naar dam te kunnen gaan was het afgelopen de winst voor Marcin was binnen.(13-6). 

Als laatste speelde Renzo remise. Zij waren in een eindspel gekomen met 2 schijven en 1 dam voor Renzo en 2 schijven en 2 dammen voor zijn tegenstander en een 4 om 2 eindspel dreigde. Maar met een spitsvondige finesse wist Renzo een snelle remise te behalen. (14-6). 

Een knappe teamprestatie en vol goede moed kunnen we over 2 weken naar Oudenbosch maar van te voren bestudeert iedereen nog eens goed het boek “Dammers|een slow movement” waarin de sterktes en zwaktes van de Variant spelers uitgebreid worden beschreven.