Limburg CT blijft zichzelf verbazen, van medekoploper Zenderstad won het gelukkig en nipt in de uitwedstrijd met 9-11 .

Na 5 speelronden heeft Limburg CT nu 10 punten uit 8 wedstrijden terwijl het vorig jaar met een score van 8 punten uit 10 wedstrijden werd afgesloten.

Omdat het eerste 10-tal slechts 2 invallers nodig had konden wij met een sterke formatie naar Ijsseltein afreizen, alleen Ber , topscoorder Michel en Henri ontbraken. De weersomstandigheden waren goed en de Bus met chaffeur Erik parkeerde ook meteen toen de oase in zicht was. Een paar 100 meter lopen moest een frisse neus en frisse hersenen brengen. Het vorig jaar verloren we van Zenderstad en Zenderstad beschikt nu over 3 duidelijke versterkingen.

In de wedstrijd kwamen we op 0-2 achterstand Theo van Londen, een routinier won van de andere Theo.

Luc speelde tegen de ex bondsvoorzitter Ebbo de Jong, een van de 3 versterkingen. Luc was niet beducht en won vrij snel. 2-2

Inmiddels waren we in het 4e speeluur en opnieuw kwamen we op achterstand. Patrick van Tol had Ben een schijf ontfutseld en liet de voorsprong niet meer los en won de partij. 4-2

Maar ook wij hebben een versterking erbij. N.l. de Utrechtenaar (nou ja Woerden) Bram en die versloeg Jacco Schepper en de stand was weer gelijk 4-4.

Voor de famile Schepper werd het drama compleet want na vader verloor nu ook de talentvolle zoon. Hier heeft Erik de handen vol aan gehad, maar met ijzige kalmte en goede klokdiscipline gaf hij zoon Roald stellingen op het bord waaraan hij veel tijd besteedde. Uiteindelijk kwam in tijdnood een fout van hem en toen was Erik er als de kippen bij. We stonden voor het eerst voor 4-6

De onverslaanbare Peter deed precies aan hem gevraagd was een punt pakken op de topborden. 5-7. Zouden we dan toch een wedstrijdpunt kunnen pakken?

Vervolgens een regelrechte sensatie! Jeroen speelt remise tegen hun topspeler, de uit Limburg afkomstige Bert Habets. Jeroen speelde weer positioneel onbevreesd en dan krijgt zijn tegenstander het moeilijk. Ik heb me zelfs laten vertellen dat Jeroen een combinatie heeft gemist. 6-8

Dré speelde tegen Gerard Bakker. Het vorig jaar won hij hiervan. De stelling werd een vastloop klassiekje en Gerard bleek beter gerekend te hebben. Dré moest een schijf offeren en had misschien in het eindspel toch nog remise kunnen maken, maar Ger(h)ard  Bakker's zijn gewiekst in eindspelen en Dré verloor 8-8.

Nog 2 partijen te gaan en de grote sensatie was nu dat Leo won van Ed Kok. Laats genoemde heeft een winnende combinatie over het hoofd gezien. Het was een complexe, ongebruikelijke partij maar wij weten dat Leo zich dan als een vis in het water voelt en tot grote vreugde van iedereen viste Leo 2 punten naar boven in deze partij. Later op de avond zou zijn club FC VVV zijn voorbeeld volgen en ook met 2-0 winnen.  8-10. Het voor onmogelijk gehouden wedstrijd punt was binnen.

Het werd nog mooier. Renzo speelde tegen Arie Koster en onze Italiaanse crack speelde weer heel gedegen en wist zowaar in het dammeneindspel een schijf voor te staan. Maar Arie bleef ook de rust zelfde en wist precies op welke lijn zijn dam moest staan. Het liep tegen kwart voor 5 en toen besloten de 2 om er een remise van te maken. 9-11

Zenderstad toonde zich een sportieve verliezer en wij werden alom gefeliciteerd door onze tegenstanders.

Het was fijn om met die stand weer naar de auto te wandelen. De vreugde werd even bekoeld door een vodje dat onder de ruitenwissers van de bus zat. Wie zou ook denken dat op deze rustige weg een parkeerautomaat staat. De voorzitter vond dan ook meteen dat dit een kwestie voor de penningmeester was. Uiteraard werd er alweer vooruit geblikt op de volgende wedstrijd tegen Heymans Excelsior. Die wonnen het vorig met 12-8 van ons en speelden daarna een promotiewedstrijd. Mochten we een wedstrijdpunt pakken dan blijven we in de race voor een unieke hoge klassering.

Woensdag zullen hier de analyses van de partijen van Limburg CT en Raes DC Maastricht staan. (Momenteel alleen Raes 1 , de andere partijen staan nog niet op toernooibase.