Blue Flower

Zaterdag 28 December heeft Brusselnaar  Tomi Maturin Nyamsi met overmacht Open Euregionaal sneldamtoernooi gewonnen. De lokale favoriet Andy Damen wist beslag te leggen op de tweede plaats en de Tilburger Tom Swelsen werd derde. 

 

 

 (helaas rotatie lukt niet...)

Met een ruime voorsprong ging de winnaar de laatste ronde in. Zelfs een nederlaag tegen Martijn van Gortel was mogelijk nog voldoende om winnaar te worden. De eindoverwinnning kwam helemaal niet in gevaar en het werd een gemakkelijke remise voor hem en de eindzege was een feit.

Maastrichtenaar Andy Damen deed een verwoede poging om als eerste dammer in de geschiedenis de double te winnen. In December had hij immers al de Euregio Pokal gewonnen, maar meer dan een 2e plek zat er helaas niet in.

Tom Swelsen haalde dankzij een eindsprint in de 2e toernooihelft toch weer het erepodium net als verleden jaar.

Op deze zaterdagmiddag waren er 29 dammers op het toernooi afgekomen waarvan 8 Belgen, 1 Poolse dammer ( Djordy Suylen)  en 1 Israelier (Eddy Janssen). De laatste 2 hadden een kerstreces in de buurt en wilden de gelegenheid waarnemen een aantal oud bekenden in een toernooi te ontmoeten en bij beiden was te zien dat ze het dammen niet verleerd waren en eigenlijk wilden ze regelmatiger dit soort toernooien spelen.

Wanneer de uitslag tabel bekend is zal hij hier worden gepubliceerd.