Blue Flower

Martijn van Gortel en Harry Velraeds hebben nog de maximale score van 6 punten na 3 rondes. Ber ten Haaf zit met 5 punten op het vinkentouw.

Het spelen van de 3e ronde heeft weliswaar veel tijd gekost. Maar na een operatie en herstel hebben de laatste 2 spelers hun partij alsnog kunnen spelen in sporthal de Bosdries in Berg en Terblijt, waar door de lagere schoolstaking ook eens  jongere liefhebbers (een deel van) de clubavond hebben kunnen bezoeken.

Het belangrijkste duel was uiteraard de match tussen Gijs Schoenmakers en  Martijn van Gortel. De Logistiek planner won van de expert in de speltheorie.

De docent Harry won van de ICT-deskundige Bert en kwam hierdoor mede op kop.

Fotograaf Harry Disch won van voetballer Marcel Colaris.

De  politie inspecteur Ber ten Haaf won van de belasting inspecteur Haije Kroodsma

Keramiek specialist Theo Blom kreeg 2 reglementaire punten van ICT specialist Rob Aartsen.

Het broertje van grootmeester Bronstring won van het neefje van de Belgische premier Claes.

Arts Erik de Gouw kreeg 2 punten cadeau van farmaceut Max Schwiebert.

De geestelijke gezondsheids mederker Pedro verloor van de brouwer van geestverruimend Jupiler bier, Michel Trouet.

Tenslotte was er nog de  3 voudige derby tussen Dré Verheggen en Dré Peeters. Dorpsderby tussen Berg en Terblijt en Schimmert, ook wel Raes Maastricht tegen CEMA Geleen maar vooral dorpsderby tussen de aan elkaar grenzende en vroeger rivaliserende dorpen Asenray en de Boukoul waar Dré V en Dré P in hun jeugd zijn opgegroeid. 50 jaar geleden zou dit in A of B een vol café aan toeschouwers hebben gegeven., maar tegenwoordig zal wellicht geen sterveling uit de dorpen A en B, ondanks sociale media en internet , op de hoogte zijn geweest van deze wedstrijd. Dré uit A won van Dré uit B.

Stand en programma voor de volgende ronde staat hier