Blue Flower

Woensdag 31 Augustus hebben de dammers voor het eerst sinds 2 jaar een jaarvergadering gehouden. Dit is voor de meeste dammers niet de favoriete clubavond en ondanks de droogte van de laatste maand regende het afmeldingen voor deze avond.

Hoogtepunt van deze avond is altijd de evaluatie van het competitiegebeuren door het bestuurslid wedstrijdzaken, Gijs.

Het eerste 8-tal werd met een +3 score gedeeld derde in de spannende competitie in de eerste klasse C. Tegen de 2 topploegen had er zelfs meer ingezeten.

Topscoorder Eric Conrad met een +3 score werd gehuldigd. De nrs. 2 Dick en Gijs met een +2 score kregen ook veel applaus. Een bijzondere vermelding kreeg Harry die ook een +3 score had maar dit heeft bereikt in slechts 6 wedstrijden!

Het combinatie 8-tal haalde ook een +3 score (in slechts 8 wedstrijden) en behaalde een ongedeelde 3e plaats. Ook hier groot applaus voor de topscoorder Theo met een +2 score.  Ook werd gememoreerd aan de gedenkwaardige overwinning van Theo met een schijf achterstand op Alexandra Betting.

Op de 2e plaats eindigde Leo met ook +2 maar een wedstrijd minder gespeeld. Ook applaus voor Marcin, die 3e werd. 

Verder was er de winst van de provinciale beker. 

Er was geen provinciale clubcompetitie en er zijn (nog?) geen berichten dat er dit seizoen wel een provinciale clubcompetitie zal plaatsvinden.

Over het afgelopen seizoen wordt geen kampioen uitgeroepen. Komend jaar wordt wel een onderlinge competitie gespeeld (gewoon en ook rapid). De woensdagen na de nationale competitie wordt er training door Gijs gegeven aan de hand van de gespeelde wedstrijden.

Bestuurlijk blijft de situatie zoals hij al is. Haije blijft penningmeester, Gijs houdt de wedstrijdzaken in zijn portefeuille. Andy blijft secretaris en zijn status van waarnemend voorzitter wordt nu veranderd in officiele voorzitter. Onder dankbaar applaus aanvaardt Andy deze post met 2 petten maar vraagt aan eenieder hem te helpen en iedereen op zijn manier een bijdrage aan het clubbelang te leveren.