Blue Flower

Zaterdag 1 Oktober eindigden zowel de wedstrijd van Limburg CT als ook de wedstrijd van Raes DC Maastricht in een teleurstellende nederlaag.

De voortekenen waren natuurlijk niet goed. De dag ervoor hoorden we dat Peter Bronstring, steunpilaar voor beide teams plotseling was overleden. Enkele spelers was het dan ook teveel om te gaan dammen, maar overeenkomstig de wens van Peter waren er dankzij Roermond 16 spelers beschikbaar.

Janes de Vries had een fraaie grote zaal in de Don Bosco school geregeld en een Maastrichtenaar was dan ook met de fiets gekomen naar de 50km noordelijker gelegen Hechtel.

De aangeslagen Theo, topscoorder vorig seizoen leed als eerste een nederlaag maar Ger maakte er toch weer 2-2 van. De dapper debuterende  Bram van der Leye verloor vervolgens van een veel sterkere tegenstander 2-4.

De andere debutant Ton Coenen speelde een gedegen remise en zijn voorbeeld werd gevolgd door Luc, Marcin en Renzo 6-8.

Jack knokte toen voor wat hij waard was maar zijn tegenstander die op voorsprong was gekomen maakte geen fout en ook Jack moest in een nederlaag berusten 6-10

 

Ook de hoofdmacht leed een gevoelige 7-9 nederlaag.

Als eerste speelde Dennis (In het Limburgs veteranenkampioenschap op jacht naar de titel) remise tegen Gerard Zijlema (die speelde in de Bronstring stijl). 2 keer kreeg Dennis de kans om de partij naar zich toe te trekken, maar gezien de omstandigheden begrijpelijk dat hij het nu niet zag.

Vervolgens speelden Karel, Dick en Eric remise en was het 4-4. Toen won Gijs (door het fietsen zijn hoofd goed leeg gemaakt) op uitgerekende wijze van de oorspronkelijke Maasbrachtenaar Jozef Linssen en stonden we 6-4 voor!

Toen een ramp op het bord van Janes. Hij had misgerekend in een vastlooppartij (ja wat wil je als organisator en aangeslagene) en dit leidde tot een nederlaag 6-6.

Vervolgens een remise voor Harry 7-7 maar helaas ook voor Andy gold dat hij zijn dag niet had en hij verloor zijn partij en daarmee het team de wedstrijd.

Voor beide teams uithuilen maar en de volgende keer maar proberen te herstellen.