Zaterdag 16 Oktober boekte Limburg CT  dit seizoen zijn eerste overwinning in de nationale competitie in de streekderby tegen Eureka en won overtuigend de uitwedstrijd met 6-10.

Zoals gebruikelijk worden in streekderby's tactische opstelling gemaakt en het heeft Gijs enkele avonden puzzelwerk gekost, maar het resultaat mocht er zijn.

Het begon nog niet zo goed want Theo verloor verrassend van Paul Stevelmans terwijl hier op remise was gerekend. 2-0

Ook de partij van Dré leverde vervolgens remise op nadat de schijfwinst of dam op zet 39 verhinderd was door een dekselse  tegencombinatie die Leo Holtman in de stand had gevlochten. Na de gedwongen ruil was het meteen remise 3-1

Toen keerde het tij. Luc won overtuigend van Frit Gorski 3-3 en de andere Brusselnaar Renzo won van Jo Hollands die verrast werd doordat Renze 3 schijven weggaf en daarna dam haalde 3-5

Vervolgens wist Marcin de Eureka kopman Peter Swelsen in bedwang te houden 4-6 en deed Henri hetzelfde met Raymond Vandecaetsbeeck. 6-8

De tegenstander van Jeroen, Herman Pijnenburg had ten koste van 2 schijven een dam gehaald en het leek dat Jeroen moest knokken voor een remise maar omdat Herman het niet goed genoeg speelde kreeg Jeroen een kans die hij benutte en een schijf voorkwam. Via een uitgekookt eindspel wist Jeroen de partij te winnen. 7-9

De hele middag had Ger een mooie stand met voordeel, maar zijn tegenstander Johan Evens wist het hoofd koel te houden en wist een remise uit het vuur te slepen 6-10 was de eindstand in ons voordeel. Nu op naar de volgende streekderby waarbij we weer de kans krijgen om een koploper het moeilijk te maken.

Raes DC pakte zijn eerste punt in de spannende uitwedstrijd tegen de Amateurs.

Allereerst was het Eric die remise speelde tegen Antoine van Zandvoort. 1-1. Vervolgens was het (wellicht aanstaande Limburgs veteranenkampioen) Dennis die ons op voorsprong zette door probleemmist Jos van der Wielen te verslaan (onlangs versloeg hij ook al probleemmist Leen de Rooy). 1-3. Janes speelde remise tegen Peter Klaassen 2-4.

Vervolgens een teleurstelling, Gijs moest in remise berusten, zijn voordeel was niet winnend en via een uitgekiende plakker maakte Berkelmans remise 3-5.

Vervolgens maakte de tot dan toe uitstekend spelende Leo een fout en die kon niet meer hersteld worden. Leo verloor en het was 5-5.

Dick kon de gelijke stand niet in ons voordeel kantelen en door zijn remise was het 6-6.

Onze dappere Erik kende geen ontzag voor hun kopman, die op een hele mooie manier met een combinatie een schijf voorsprong had gekregen en heel lang moest knokken om dit in winst te verzilveren 6-8

Op dat moment kwam een zware taak op de schouders van onze voorzitter, maar zoals een voorzitter betaamt bracht hij de stand weer in evenwicht door Martien van Erpt te verslaan 8-8.

Hiermee is het eerste punt te pakken en staat Raes DC met 3 andere ploegen samen op de laatste plek, maar we zijn er van overtuigd dat deze wedstrijd het keerpunt in de competitie is.