In Nijmegen won Raes DC met ruime cijfers van de gelijknamige damclub uit de Keizer Karelstad. In Bleskensgraaf won Limburg CT nog ruimer van de Waarddammers in een parochiehuis waar meer dan 100 (!!) dammers actief waren.

Na de onthutsende nederlaag tegen de Vaste Zet wilden de dammers van CT Limburg hun blazoen weer wat oppoetsen en dat lukte wonderwel. De dammers uit Limburg moesten helemaal naar Bleskensgraaf. De verre reizen vormen toch een ernstige bedreiging voor het dammen in de 2e klasse, ondanks de reductie van 10 naar 8 spelers in de eerste en tweede klasse zijn er nog maar 4 groepen in de 2e klasse met als gevolg clubs die ver van elkaar af liggen.

Overigens was Blekensgraaf het centrum van de damwereld die middag. Wereldkampioen Roel Boomstra en andere GMI's speelden er en er waren maar liefst ruim 100 dammers actief in de 4 landelijke wedstrijden en een jeugdtoernooi met 30 jeugddammers. Onze chauffeur van de spelersbus, Erik heeft wellicht een prestatie geleverd die in het Guiness Book of records kan. Hij haalde in 1 partij 3 keer een 4 klapper uit waarvan een heel mooie na een lokzet. Zijn jeugdige tegenstander heeft hopelijk veel geleerd en zou wellicht een leukere middag hebben gehad als hij aan het jeugdtoernooi had meegedaan. Ook Luc speelde tegen een jeugdig ventje en dit werd ook vrij snel een overwinning voor Luc en de stand was 0-4.

Jeroen speelde tegen een volwassenen en met groot geduld wist Jeroen zijn tegenstander in grote problemen te brengen en hij wist de winst met ogenschijnlijk gemak binnen te halen 0-6.

Toen was het moment aangebroken voor Bram. Bram staat elke wedstrijd klaar (al staat hij niet op het lijstje) om in te vallen. De vorige keer in Roermond en ook nu meldde hij zich meteen nadat Theo uitviel. Hij speelde gedegen tegen zijn jonge tegenstandster en wist een schijf te winnen en af te wikkelen naar een 4 om 1 eindspel en manoeuvreerde zijn schijven behendig naar dam en won toen het standaardeindspel. Bravo voor de eerste overwinning nationaal! 0-8

Hoe snel daar de jeugd goed dammen leert ondervond Ger. Zijn tegenstander had een topdag en maakte geen fout. De partij eindigde logisch dan ook in remise en Ger stelde de overwinning dak ook veilig. 1-9

Vervolgens was het Renzo die tegen het talent van Soest speelde. Zijn tegenstander deed het lange tijd heel goed maar deed toen 2 slechte zetten waar Renzo er toen als de kippen bij was om schijfwinst te forceren. Met een schijf extra laat Renzo de opgelegde kans niet lopen en won de partij. 1-11

Vervolgens was het Dré die een verkapt remise aanbod deed door de zaak te ruilen naar een 5 om 5 en het werd 2-12.

Ook Leo die de sterkste speler had getroffen op bord 1. Enigszins spelend als Peter Bronstring op momenten dat het nodig was speelde hij een mooie aanvalspartij waarin hij, tegen zijn gewoonte in, meer de verdedigende rol in de wedstrijd had. Hij kwam niet in de problemen ook niet toen zijn tegenstander probeerde om ook een 2 aan hun kant te produceren. Einsstand 3-13. In de spelersbus was het heel gezellig op de terugweg. In de auto van Erik waren dan ook 10 punten behaald.

Ook de hoofdmacht van Maastricht wist, verassend, weer een grote zege op Nijmegen te behalen.

Weer was het Dick (net als Davy Klaassens bij Ajax) die het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. In een 7 om 7 stand deed hij een stellingsplijtende zet. Toen zijn tegenstander de 2 om 2 nam bleek dat het gevecht uit 3 gevechten van kleine groepen te bestaan waarbij zijn tegenstander kansloos was. 0-2

Vervolgens was het Ber die remise speelde. Ber was wel een schijfje achter gekomen maar dankzij zijn voortreffelijk positiegevoel kon hij dat met gemak compenseren 1-3

Gijs speelde een Keller partij tegen Ladage en ondanks dat Gijs met een nadeeltje uit de opening kwam wist hij zowaar het tij te keren. De partij eindigde in remise en was de hoofdpartij afgelopen woensdag op de trainingsavond. 2-4

Een fraaie winstpartij van Eric volgde. Een mooie aanval op de rechterflank van Eric werd afgebroken door zijn tegenstander maar dat ging ten koste van de andere flank en daar brak Eric toen in een 4 om 4 door. Mooie strategische zege 2-6

Vervolgens sensatie want Andy won van de sterke Kees Hazen. Vanaf de 25e zet bouwde Andy een voordeeltje langzaam maar zeker uit tot een winnend voordeel. Het duurde toch nog tot zet 68 voor zijn tegenstander de strijd opgaf. 2-8

Dennis schakelde op bord 1 zijn sterke tegenstander uit. De partij werd dan ook remise 3-9

De weelde was daarmee nog niet op. Karel versloeg de doorgaans goed verdedigende Eggink 3-11

Tenslotte gunde Janes de tegenstander nog een puntje en werd de krankzinnige eindstand 4-12.

Ergens door Brabant toerde toen de bus van Erik met 10 punten toen in Gelderland de bus van Janes met 12 punten richting Limburg reed.