Blue Flower

2 verre uitwedstrijden leveren toch nog 3 punten en met name Raes DC mag nog dromen van een promotiewedstrijd.

CT Limburg moest een verre uitreis naar Nieuwland ondernemen en het lukte bijna niet voor iedereen om dat te vinden. Zonder Tom-tom of google maps was het clublokaal bijna niet te vinden zeker wanneer je alleen op pad gaat met 10 geprinte A4'tjes van de ANWB routeplanner. Dat overkwam Erik de Gouw die praktisch in heel Nederland de weg weet maar nog nooit op de damboerderij in Nieuwland was geweest. Toch werd die zelfde Erik de held van de dag.

De wedstrijd begon voortvarend en om half 1 schoof Erik ook op bord 7 aan. Dat was een psychologisch tikje voor Nieuwland want zij hoopten op 2-0 op bord 7.  Marcin opende als eerste de score met een overtuigende winstpartij 0-2. Niet veel later scoorde Ger, de kopman van de 4 Roermondenaren, ook een fraaie zege en was het zowaar 0-4.

Vervolgens moest Bram de meerdere erkennen in zijn tegenstander en werd het 2-4. Vervolgens volgden er gedegen remises van achtereenvolgens Jack, Renzo en Luc 5-7. 

Erik die alle stress te boven was gekomen vanaf het moment dat hij de klok hoorde tikken leverde een keurige remise af en het was 6-8.

Jeroen had zich manmoedig verweerd tegen de sterke 1200+ speler Pelle Sterk kon er toch geen remise uithalen in de langste partij van de dag  en de eindstand werd 8-8. een mooie prestatie tegen een mogelijke promovendus.

Raes DC moest ook al naar een damboerderij ten zuiden van Eibergen vlak aan de Duitse grens.

Theo mocht invallen en speelde tegen de 500 ratingpunten sterkere tegenstander een geweldige partij. Pas na ruim 40 zetten deed hij een zet waarna zijn tegenstander een slagzet kon uithalen en werd het 2-0. Vervolgens speelden de 2 degelijkste spelers van ons eerste team, Andy en Eric beiden remise en werd het 4-2.

Helaas had Dick, onze kopman van de dag, na urenlang degelijk spel zonder problemen het verkeerde antwoord op de 52e zet van zijn tegenstander. Nu verloor Dick en stond het 6-2.

Maar toen zette de 4-Cylinder motor van Raes DC de turbo erop en wist captain Gijs te winnen, gevolgd door de cylinders Karel en Dennis en werd de 6-2 achterstand omgebogen naar een 6-8 voorsprong! De 4e cylinder Janes spaarde zijn cylinder voor de lange terugweg en nam genoegen met een strategische remise en de eindstand was 7-9. Een mooie afsluiting van 2022. Een gedeelde 2e plaats. Om dat te houden moet het min of meer al gepromoveerd ADG met een B-team of incompleet naar het zuiden komen en dan ook nog verliezen.....