Blue Flower

Woensdag 28 December heeft Adiate Adesoji Ibrahim de 20e editie van het Open Euregionaal sneldamtoernooi gewonnen. Op de 2e plaats eindigde de oud wereldkampioene bij de vrouwen Olga Kamyschleeva. De oud wereld kampioen bij de mannen Alexander Schwartzman completeerde het podium.

Voor het eerst na 3 jaar (corona) kon het Euregio toernooi weer georganiseerd worden. Met 36 deenemers was het toernooi goed bezet. 

Door de grote aantrekkingskracht van (magisch) Maastricht waren er grote verkeersopstoppingen op de buitenring rond Maastricht en waren om 14.00 uur nog niet alle deelnemers gearriveerd en moest de organisatie de start met een half uur uitstellen. Bovendien moesten de eerste 3 ronden in een kleine zaal worden gespeeld vanwege een koffietafel na afloop van een begrafenis.

Het werd een spannende strijd en spelers uit Belgie, Duitsland en Nederland  en Oekraine (3x) gingen volop in de strijd op de 100 velden. Het toernooi was sterk bezet. 3 deelnemende oud winnaars finishden op de 5,7,en 23e plaats.

De hoogst eindigende Nederlander was Andy Damen met een 8e plaats met een +2 score. Ook de Maastrichtenaren Eric Conrad en Gjis Schoenmakers behaalden een +2 score.  Vermeldenswaard is dat Max Schwiebert en Dré Verheggen ook nog een +1 score haalden  op een resp. 15e en gedeelde 13e plaats. 

De 3 winnaars haalden een +4 score maar de weerstands punten waren resp 66,64 en 59. Hierdoor heeft Adiatu Ibrahim eeuwige roem verworven en komen ook Olga (weer) en nieuw Alexander in het befaamde klassement

Klik op uitslagen