Blue Flower

Zaterdag 25 Februari speelden de Limburgse teams hun laatste wedstrijd in de nationale wedstrijd competitie in het Belgische Hechtel. Limburg CT eindigde als 7e en Raes DC eindigde als 4e.

Limburg CT heeft van de nr. 2 de Variant de laatste wedstrijd met 12-4 verloren, maar toch werd er op alle borden goed gestreden en gespeeld.

Als eerste verloor Jack in een stand waar weinig aan de hand was maar zijn tegenstander Bomgaarts (de zetjeskampioen van de Variant)  lokte een foute ruil uit waarna hij met een damzet de partij besliste.

Wat in de partij van Bram gebeurde is niet te achterhalen na ruim 40 zetten stond de stand in evenwicht en tot dan toe had Bram prima gespeeld. (0-4)

Ook Ton speelde een keurige partij maar zijn tegenstander wist zijn sterkte in winst te verzilveren (0-6)

Maar toen kwamen 3 keurige remises van Marcin, Michel en Jeroen. Stuk voor stuk hadden ze een tegenstander die op papier sterker was, maar dapper vochten ze zonder in de problemen te komen naar remise. (3-9).  Helaas lukte het Ger niet tegen het gezicht van de Variant Jan de Wolf en werd het 3-11. Als laatste speelde Dré remise, wellicht miste hij een sterke voortzetting die naar winst had kunnen leiden en werd het 4-12. 

Eindresultaat een gedeelde 6e plaats waarin vele dammers uit Roermond, Belgie en Maastricht hun opwachting hebben gemaakt.

Raes DC speelde tegen de nummer laatst Dammers uit Oost.

De grootste pechvogel was Leo Nagels die een hele reis had moeten maken maar spoorslags weer naar huis kon omdat zijn tegenstander niet was komen opdagen.(2-0).

Dat de wijzen uit het Oosten dammen kunnen was na ruim een half uur duidelijk toen onze smaakmaker Dick in een fraaie combinatie liep van een zekere Tom Westhof. (2-2)

Vervolgens de verrassing van de dag!. Gijs had Theo opgesteld op bord 7 omdat hij dan naar zijn verwachting tegen Alexandra Betting moest spelen en daar had hij het vorig jaar van gewonnen. Helaas was zij er niet bij en moest hij tegen haar vervangster Meike Kokke, maar ook dit keer liet Theo zijn hoofd niet op hol slaan en speelde hij koelbloedig naar winst. Dit was de eerste winst van Theo in de eerste klasse en de zo vrouwvriendelijke Theo blijkt een ware Lady Killer te zijn. (4-2)

Het goede voorbeeld van Theo werd meteen gevolgd door Gijs, die wederom een leerzame winstgang demonstreerde en hiermee topscoorder van het eerste team.(6-2)

Harry haalde een coup Weiss uit maar zijn tegenstander ontsnapte met remise. (7-3)

Eric speelde een puike partij en wist dit met ogenschijnlijk gemak te verzilveren. (9-3)

Andy speelde zoals we van hem gewend zijn. Degelijke stijl die minstens remise oplevert.(10-4)

Het slotakkoord was voor Dennis, die al vroeg, bij klaarlichte dag een schijf won maar dit overwicht niet losliet en in winst verzilverde. (12-4).

Jammer dat de 4e plaats net geen promotiewedstrijd mag spelen. Het zou zowaar een mooie Limburgse derby kunnen opleveren. Was dat het geval geweest dan zou Theo als Lady Killer worden opgesteld.

Na afloop werd er nog lekker gegeten om het einde van het seizoen te vieren.