Blue Flower

 

Op 27 December vond in Cascade Vilt het traditionele oudejaarsuitzwaaidamtoernooi, oftewel het 21 Euregionaal sneldamtoernooi plaats. Er waren 35 deelnemers waaronder 5 jeugdspelers.

 

Met een monsterscore van 13 uit 7 won de oud wereldkampioen Alexander Schwartzman overtuigend het toernooi. Maastrichtenaar Gijs Schoenmakers eindigde met 12 uit 7 op een zeer fraaie 2e plaats met slechts 1 punt achterstand. Hij speelde 2 keer remise, een keer tegen Schwartzmann en een keer tegen de Sittardenaar Martijn van Gortel die dan ook 3e werd met 10  uit 7.

In de 6e ronde speelde Schoenmakers en Schwartzman remise tegen elkaar en daardoor ging Gijs met 1 punt minder naar de 7e ronde. In de 7e ronde kwam hij tot een fraaie winst op de winnaar van het vorig jaar Ibrahim, maar ook Schwartzman won in de laatste ronde en wel van een oud winnaar Casaril.

Ook Martin de Wolf, Dennis Joosten en Rudi Claes behaalden 10 punten en werden resp. 4,5 en 6.

De oud winnaars Ibrahim en Cassaril eindigden op plaats 7 en 8 op de voet gevolgd (met ook 9 uit 7) door Harry Velraeds en Willy Okrogelnik.

Het jeugd- en damesklassement werd gewonnen door Lieke Cornelisse met een mooie score van 7 uit 7.  Er deden 7 personen mee die een link met Berg en Vilt hadden en hiervan was Lieke ook verreweg de beste.

Er deden 9 Belgen mee, 1 Israelier en 24 Nederlanders. De Nederlanders kwamen uit Tilburg, Utrecht 2x en de rest uit Midden en Zuid Limburg. Bijzondere vermelding verdient Ton Coenen, die per fiets 2x 45km aflegde om de afstand Heel-Vilt te overbruggen. Om ervoor te zorgen veilig te kunnen fietsen kwam hij niet op zijn race fiets maar op een ebike met goede verlichting.

De jongste deelnemer was 5 jaar, de oudste 88 jaar. De kleinste deelnemer was 125 cm, de langste 206 cm.

De sportiviteit en de onderlinge band tussen de dammers vierde hoogtij maar dat kan ook niet anders een dag na de Kerst.

Noteer alvast voor het volgend jaar Zaterdag 28 December 2024 dan volgt de 22e editie van het Open Euregionaal sneldamtoernooi.

 

 

   

Van een damwedstrijd werd een damles gemaakt.

 De jeugd op de foto met de damleraar en grote voorbeeld uit Belgie.

Het publiek volgde gespannen de ontknoping.