Blue Flower

In Oudenbosch werd de wedstrijd van CT Limburg tegen de Variant gespeeld. Een altijd weer sympathieke ploeg. Zij hadden het vorig jaar gewoon 1,5 uur gewacht toen wij problemen hadden met onze thuiswedstrijd.

De ploeg viert bovendien dit jaar hun 50 jarig jubileum en zij hebben zelfs 2 keurige boeken ter ere van dit jubileum uitgebracht. Aanvankelijk leek de wedstrijd heel gemakkelijk voor hen te lopen maar gaandeweg de wedstrijd kwam het team van “wolven en vossen” in het nauw.

Vrij snel verloren Haije en Theo. Haije verloor van de oprichter en grote problemist van de club. T.g.v. het jubileumjaar speelt hij weer een aantal wedstrijden. Hij heeft geen rating maar die zou wel heel hoog zijn, maar omdat hij niet kan slapen na een wedstrijd is hij al lang gestopt met wedstrijddammen. Met een combinatie ging Haije er vanaf. Ook Theo, die dit seizoen nationaal zijn draai nog niet gevonden heeft, liet zich in zijn concentratie door zijn tegenstander beinvloeden. Gevolg was dat na 2 uur dammen al 50 zetten gespeeld waren en het uit was. Van de arbiter moestenze vervolgens een uur studeren en de partij reconstrueren omdat ze lang niet volledig in hun notatie waren geweest.

En dan sensatie! Mr. DC Roermond Willy Okrogelnik versloeg Jan de Wolf. Wie nog niet wist dat behalve Ferdy in het verleden ook Willy in het heden grootmeesterpartijen speelt moet nu maar eens naar deze wedstrijd kijken! Stand 4-2. Marcin voegde hier meteen een degelijke remise aan toe en stand was 5-3.

Het noodlot sloeg vervolgens toe. De Roermond motor haperde, zowel Jeroen als Jack verloren van hun 200 rating punten sterkere tegenstanders ( geen schande) en ook Dré kon niet tot winst komen. Stand 10-4 maar op de 3 resterende borden werden de standen steeds rooskleuriger. Luc vlocht een mooie niet meer af te wenden combinatie in de stand en de tegenstander van Michel begon wat veel risico’s te nemen. Erik had (zoals gewoonlijk) een complexe stand die alle kanten op kon.

Luc won een schijf en via een degelijk gespeeld eindspel won hij de partij van een tegenstander met 222 punten rating meer. De 2e wolf was geveld. Kortom de beste partij die Luc voor ons ooit gespeeld heeft!

Op het bord van Erik was een flinke slagenwisseling en Erik was een schijf achtergekomen (de wolven kwamen terug) maar wist zich ten koste van een tweede schijf een damdoorbraak te bewerkstelligen. In het 4 om 2 eindspel heeft hij waarschijnlijk op het verkeerde veld dam gehaald want nu kwam er een geniepige vangstelling van de wolf op het bord waarin zijn dam liep.

Onze Belg Michel bewees zijn tegenstander op het bord dat hij teveel risico had genomen in een poging te winnen. Hij kwam in een houtgreep en moest schijven offeren en daarna opgeven.

 

Een draaglijke nederlaag met 3 gouden randjes was het eindresultaat.