Woensdag 11 April heeft de Raes Damclub Maastricht de 98e verjaardag van haar lid Cees Krottje gevierd in Zorgcentrum Hagerpoort te Amby Maastricht.

Het cadeau van de club voor Cees was het huren van een zaal in zijn zorgcentrum. Het werd  een gezellige avond met ook 2 leden van DC Roermond, de club die ook deel uitmaakt van het combinatieteam Limburg.

Ook een bijzondere gast was een broer van Sjra Rutten, een vermaard dammer uit Geleen in het verre verleden. Deze woont nu in een aanleunwoning van het zorgcentrum en reageerde op de aankondiging dat er een damavond kwam en wilde deze niet missen, hopelijk is dit een nieuwe vaste tegenstander voor Cees in de recreatieruimte aldaar en dan zal deze avond vanaf nu van onschatbare waarde zijn.

Er werd natuurlijk uit volle borst gezongen voor Cees en ook de gastvrouw van deze avond had voor Cees nog een aardige verrassing in petto met een act die er wezen mocht. We willen haar ook vanuit deze plaats bedanken voor de verzorging met koffie, thee , fris en biertjes.

Het grootste tastbare cadeau kreeg Cees van de Roermondenaren. Speciaal uitgezocht vers fruit en lekkernijen verpakt in een grote mand. Zorgvuldig was er gekozen voor geen druppel alcohol die het evenwichtsorgaan van Cees verkeerd zou kunnen beinvloeden.

Daarna werd er gedamd. Ons oud lid Pie Boosten is al sinds jaar en dag de vaste tegenstander van Cees op zijn verjaardag en ook vandaag kreeg hij die eer en ook dit jaar eindigde hun treffen in remise.

Wat velen zich ook altijd zullen blijven herinneren is het treffen van Andy en Willy.

Als gevolg van een onreglementaire ruil kwamen beiden in een opgesloten positie terecht, dit bracht bij de een eerder paniek dan bij de ander. Hoofdarbiter Jac Hannen had een en ander niet zo snel in de gaten maar wel assistent arbiter Blom. Het kostte de hoofdarbiter Jac Hannen veel orientatievermogen (er was niets genoteerd hoe men de betreffende positie had bereikt) om de juiste plek weer terug te vinden. Uiteindelijk lukte dat wel omdat Willy zich nog wel een en ander herinnerde. Beide spelers waren blij dat de onreglementaire ruil weer hersteld kon worden en de vrede was daarna (het liep toch al tegen twaalven) snel getekend en kon eindelijk iedereen huiswaarts.