In een poging om het uitgestorven LK persoonlijk nieuw leven in te blazen na een dreigend roemloos einde met slechts 4 deelnemers is beslotenhet LK persoonlijk te spelen op een clubavond van een van de clubs. Dit keer is Maastricht de gastheer en dat betekent dat veel Raes Damclub Maastrichtspelers meedoen aan dit LK persoonlijk. Hierdoor zijn er maar liefst 18 deelnemers gestart! Het is een nieuw goed begin voor het LK persoonlijk dat door de 18 deelnemers is bereikt en hopelijk nu ook een spannend toernooi waarbij de spanning lang gehandhaafd wordt.

De eerste ronde stond in het teken van de strijd tussen David en Goliath. De 9 sterkste spelers speelden tegen de 9 zwakste spelers. Bij de zwakste spelers was er uiteindelijk later op de avond een held die een punt voor de poorten van de hel wist weg te slepen.

Als eerste won Bert Verton van Haije Kroodsma  middels een onvervalst "van Gortel"- zetje. Reeds vele Maastrichtenaren zijn in confrontaties met teams van de Vaste Zet slachtoffer geworden van dit zetje. .Dieter van Gortel, Wil Janssen gingen Bert Verton reeds voor.

Vervolgens was het Dick Huitink die zijn clubgenoot Theo Blom niet ontzag en middels een dubbele combinatie de partij in een keer beslechtte.

Vervolgens was het Erik de Gouw die, na een schijfverlies in de opening een schijf, de meerdere moest erkennen in het duel met Wiel Maertzdorf.

Ook Ben Willems speelde tegen een oud Limburgs kampioen Harry Velraeds maar ook hij kon geen potten breken en verloor.

Vervolgens was het Ber ten Haaf die zich kandidaat stelde voor de titel. Hij (hoeveel jaren al niet meer meegedaan aan een LK?) boekte een zege op Dré Peeters. Ook 3 weken geleden speelden ze tegen elkaar en Dré was uit op revanche na een verlies in een sterke partij van 3 weken geleden, maar een meerslagje werd hem funest.

Vervolgens verloor  Dré Verheggen van Limburgs kampioen Martijn van Gortel. Over de eerste 30 zetten kon hij wel tevreden zijn omdat hij een aantal combinatieve dreigingen in zijn stand had kunnen vlechten maar Martijn had geen enkel moment last van concentratieverlies. Na een minder goede voortzetting van Dré was net teveel en hij werd in een wurggreep geplaatst waar hij alleen met schijfverlies uitkwam maar ook toen was er geen redden meer aan.

Vervolgens werd Alain Claes de held van de avond want in gevecht met clubgenoot Valere Hermans speelde hij vrij probleemloos remise en debuteerde zo voortreffelijk in een Nederlands Limburgs LK. Het alternatieve Belgisch persoonlijk kampioenschap kan best wel spannend worden.

In een partij tussen 2 oud Limburgs kampioenen n.l. Gijs Schoenmakers tegen Toon Pierik wist Gijs een klein voordeeltje in zijn partij uitmonden in een 4 om 2 eindspel. Hij moest heel nauwkeurig zijn 3 schijven met een dam verdedigen tegen een dam en een schijf. Langzaam maar zeker schoven de schijven richting naar dam. Toon zag nog een mogelijk damafname door 2 schijven maar het niet zien van een damafname door 3 schijven werd hem noodlottig.

Ook in dit kampioenschap gaat Peter Bronstring voor de titel de meeste speeltijd. Hij won van de debuterende Harrie Disch na een marathonpartij. Harrie had de remise bij een 4 om 4 op het bord maar had teveel ontzag voor de dam van zijn tegenstander. Hij offerde eerst 3 schijven voor hij ook een dam nam. Toen was het te laat , Peter haalde snel een 2e dam en kon toe Harrie zijn dam afnemen voordat hij een schijf kon veroveren. Wellicht had Harrie slechts een schijf hoeven te offeren.

Om de goede sfeer te benadrukken hoeven we slechts te vermelden dat Harrie na afloop  Peter meenam naar Heerlen en hem daar keurig thuisbracht.

12 December de volgende ronde waarin de kanshebbers tegen elkaar mogen spelen en de verliezers mogen hopen op een harmonika effect waarin zij een aantal spelers omhoog kunnen duwen en de winnaars kanshebbers omlaag duwen...