Blue Flower

Zaterdag 21 januari wisten in het Belgische Hechtel beide teams te winnen.  CT Limburg boekte een overtuigende 14-2 zege op Alblasserdam en Raes DC een fortuinlijke op koploper ADG Amersfoort.

Op een regenachtige zaterdag trokken vanuit alle windstreken dammers naar het Belgische Hechtel.

Ct Limburg had geen moeite met Alblasserdam. Binnen een half uur had Theo al , via een 1 om 3, voor een 2-0 voorsprong gezorgd en kon hij net als Andy en Janes de andere wedstrijden gaan volgen.

Dorpsgenoot Dré volgde een uur later na een damzet en het was 4-0.

Helaas trapte Jeroen ook in een zetje en leek het misschien toch nog een wedstrijd te worden 4-2. 

Luc Jennes maakte na een damzet ten koste van een schijf de partij mooi af en het werd 6-2.

Zijn stadsgenoot Renzo won vervolgens ook na eerst een schijfwinst genomen te hebben 8-2.

Vervolgens kwamen 3 prachtige winstpartijen van achtereenvolgens Marcin, Leo en Ger.  Alle 3 hadden ze een pittige tegenstander maar alle 3 wisten ze hun tegenstander strategisch te verslaan.

Bravo voor CT Limburg! Het linker rijtje is behaald maar we krijgen nog 2 teams die hoger staan maar dus wel echte wedstrijden!

 

Raes DC boekte een verrassende zege op koploper ADG. 

Verrassend was het niet helemaal want op donderdag kondigde ADG al aan dat er minstens 2 man niet zouden komen opdagen, het werden er zelfs 3 en het pleit voor ADG dat ze toch gekomen zijn. Maar eerlijk is eerlijk ze worden toch wel kampioen en de secretaris kon ook al vertellen welke versterking(en) ze het volgend seizoen krijgen en dat is bepaald niet de minste!

Er werd een degelijke remise gespeeld door Karel tegen de postbode Ton Bollebakker die gelukkig weer een vrije zaterdag had kunnen regelen. (het is wel eens anders geweest).

Ook Eric speelde op safe en de secretaris Marcel van Everloo , net als Eric, was ook heel blij dat hij een punt gescoord had.

Dan 3 sensationele partijen, deze werden woensdag op de training allen door genomen.

Dennis speelde tegen huurling Ton van der Ploeg en kwam tot een gewonnen stelling, op de 42e zet deed de man uit Baarn een verkeerde zet maar de doorgaans niet van zijn wijs af te brengen Dennis benutte de kans op een combinatie niet maar nog erger hij deed een verliezende zet. (overigens winst van der Ploeg deze week weer een 1100+ speler te verschalken).

Harry speelde tegen de andere Harry (de Waard) en ook hij kwam in winnend voordeel. Maar ook hier trokken we aan het verkeerde eind want de Harry die de meeste boeken heeft geschreven won van de Harry die een wonderschoon boek heeft geschreven met een listig Waardigheidje.

De partij van de dag was die van Gijs tegen Meester Cees Strooper.  De Amersfoorter ging te vroeg naar een opsluiting van Gijs zijn korte vleugel en zoals Gijs woensdag liet zien kan dit niet goed zijn. Op donderdag had hij nog zo'n partij tegen Jitse gehad en die had het Gijs allemaal uitgelegd.  Na een zet of 25 moest Strooper een schijf offeren en begon toen heel sterk te spelen en Gijs moest oppassen dat hij niet verstrikt raakte in een van de vele combinaties. Gijs makte tegen het einde nog een rekenfout maar daar reageerde zijn tegenstander niet adequaat op. In het eindspel dacht zijn tegenstander nog op dam te komen maar hij werd verrast door een damoffer van Gijs die vervolgen met een schijf van 2 schijven won via een standaardeindspel. Resultaat een 4-6 dagnederlaag maar een 10-6 overwinning. Gezien de onfortuinelijke  nederlagen van Harry en Dennis een terechte overwinning van Raes DC dat nu nog steeds 2e staat en nog mag blijven dromenvanger een promotiewedstrijd....

 

 

Naar aanleiding van de 100e wedstrijd van Dick Huitink voor de club heb ik besloten om de ranglijsten aller tijden te updaten. Dick had zijn persoonlijke wedstrijden goed bijgehouden; de wedstrijd tegen EAD Asten was inderdaad zijn 100e voor de club. Intussen heeft hij 97 punten uit 101 wedstrijden. Iedereen kan zijn eigen score in onderstaande lijst opzoeken. Later volgen er nog twee documenten met de ranglijsten van Raes 1 en Raes 2/Limburg CT.

De organisatie is bijzonder verheugd dat de oud wereldkampioen Alezander Schwartzmann aan dit internationale eendags toernooi komt opluisteren. Misschien past het ook nog in het schema van de huidige rapid wereldkampioen Jitse Slump die dit toernooi wel al heeft gewonnen. Nog 2 dagen te gaan..

Aanmeldingen tot nu toe: (Men kan zich nog aanmelden!)

Alexander Schwartzmann

Max Schwiebert

Gijs Schoenmakers

Andy Damen

Dick Huitink

Theo Blom

Dré Verheggen

Haije Kroodsma

Jan Schoenmakers

Dré Peeters

Raymond Vandecaetsbeeck

Tom Swelsen

Peter Swelsen

Janes De Vries

Renske de Vries

Sjoerd de Vries

Harry Velraeds

Dieter van Gortel

Eric Conrad

Patrick Casaril

Olga Kamychleeva

Brion Koullen

 

Melvin Koullen

Michel Trouet

Frederic Nijssen

Rob Aartsen

Ger Pisters

Ton Coenen

Bram van der Leije.

Ria van der Ven.

Danil Sokolov 

Kristof Juszczak

 Gena Shapiro

Rudi Claes

TanyaMarie Cnossen 

 

 

 

 

Woensdag 28 December heeft Adiate Adesoji Ibrahim de 20e editie van het Open Euregionaal sneldamtoernooi gewonnen. Op de 2e plaats eindigde de oud wereldkampioene bij de vrouwen Olga Kamyschleeva. De oud wereld kampioen bij de mannen Alexander Schwartzman completeerde het podium.

Voor het eerst na 3 jaar (corona) kon het Euregio toernooi weer georganiseerd worden. Met 36 deenemers was het toernooi goed bezet. 

Door de grote aantrekkingskracht van (magisch) Maastricht waren er grote verkeersopstoppingen op de buitenring rond Maastricht en waren om 14.00 uur nog niet alle deelnemers gearriveerd en moest de organisatie de start met een half uur uitstellen. Bovendien moesten de eerste 3 ronden in een kleine zaal worden gespeeld vanwege een koffietafel na afloop van een begrafenis.

Het werd een spannende strijd en spelers uit Belgie, Duitsland en Nederland  en Oekraine (3x) gingen volop in de strijd op de 100 velden. Het toernooi was sterk bezet. 3 deelnemende oud winnaars finishden op de 5,7,en 23e plaats.

De hoogst eindigende Nederlander was Andy Damen met een 8e plaats met een +2 score. Ook de Maastrichtenaren Eric Conrad en Gjis Schoenmakers behaalden een +2 score.  Vermeldenswaard is dat Max Schwiebert en Dré Verheggen ook nog een +1 score haalden  op een resp. 15e en gedeelde 13e plaats. 

De 3 winnaars haalden een +4 score maar de weerstands punten waren resp 66,64 en 59. Hierdoor heeft Adiatu Ibrahim eeuwige roem verworven en komen ook Olga (weer) en nieuw Alexander in het befaamde klassement

Klik op uitslagen

 

Het Euregiotoernooi begint woensdag 28 December om 14.00 uur. Zie verder hier