Woensdag 4 juli a.s. start wederom het traditionele zomertoernooi waar alle Belgische en Limburgse dammers gratis aan mee mogen doen. Velen doen dit als voorbereiding op het Brunssumtoernooi, anderen als voorbereiding op de nationale competitie en weer anderen omdat ze ook in de zomer willen blijven dammen en dan eens niet tegen een clubgenoot willen spelen. Wekelijks wordt er om 20.00 gestart nadat Gijs om 19.55 uur de paringen van de aanwezigen bekend maakt. Om in aanmerking te komen voor het royale eervolle prijzenpakket moet men minstens 5 partijen hebben gespeeld en er wordt volgens een moyenne systeem gespeeld. Het toernooi wordt in de maanden juli en augustus gespeeld.

Woensdag 27 juni was de jaarvergadering van Raes Damclub Maastricht.

De belangrijkste besluiten waren dat de onderlinge competitie van de club komend jaar een dubbelrondige competitie wordt mede omdat vrijwel iedereen gaat meedoen aan het persoonlijk kampioenschap van de PLDB dat maandelijks op 1 woensdagavond in Maastricht wordt gehouden, vanaf November. Verder werd besloten om de volgende week wederom te starten met de zomercompetitie.

Verder werd er uitgebreid stilgestaan bij de prestaties van de teams en de huldiging van de kampioenen en dit jaar voor het eerst de bekerwinnaar.

Peter Bronstring , die afwezig was, werd gehuldigd als winnaar van het "bergklassement" , in de nationale competitie had hij gespeeld met een rating die maar liefst 185 punten meer was dan zijn echte rating.

Met name de clubkampioen en bekerwinnaar, Gijs Schoenmakers werd in het zonnetje gezet vooral omdat hij de Pie Boosten bokaal mocht ontvangen van Pie Boosten zelf. Ondanks dat Pie niet meer damt volgt hij de club nauwlettend op de voet en was hij ook present op het verjaardagsfeest van Cees. Hij was ook zeer vereerd dat we de bokaal naar hem genoemd hebben, zo zeer zelfs dat hij persoonlijk voor een beker zorgde en het bijbehorende plaatje graveerde.

De jaarvergadering wordt gehouden op woensdag 27 juni a.s. om 20.00 uur. De agenda en bijbehorende stukken zullen U op tijd worden toegestuurd.

Hoewel de zomer zijn intrede heeft gedaan wordt er nog wekelijks volop gedamd voor de diverse competities. Velen zijn al nagenoeg uitgespeeld voor de gewone competitie waar de strijd om plaatsen 1,2, 3 en 4 nog niet helemaal beslist is.

Uiteraard worden er dan ook voor de schaduwcompetitie gespeeld want bij gelijk eindigen in de gewone competitie beslist de schaduwcompetitie.

Verder zijn de kwartfinales voor de Pie Boosten bokaal al gespeeld en de loting voor de halve finales verricht. De volgende week treffen Erik de Gouw en Gijs Schoenmakers elkaar en het andere duel is de strijd tussen Haije Kroodsma en Dré Verheggen.

Erik en Haije gaan bij remise door naar de volgende ronde en bedenk dan maar dat voor de gewone competitie Erik al won en remise speelde tegen Gijs en Haje ook won van Dré. De volgende week volop spanning dus. Een week later volgt de finale en dan zal Pie Boosten de bokaal hoogstpersoonlijk zelf komen uitreiken.

Woensdag 11 April heeft de Raes Damclub Maastricht de 98e verjaardag van haar lid Cees Krottje gevierd in Zorgcentrum Hagerpoort te Amby Maastricht.

Het cadeau van de club voor Cees was het huren van een zaal in zijn zorgcentrum. Het werd  een gezellige avond met ook 2 leden van DC Roermond, de club die ook deel uitmaakt van het combinatieteam Limburg.

Ook een bijzondere gast was een broer van Sjra Rutten, een vermaard dammer uit Geleen in het verre verleden. Deze woont nu in een aanleunwoning van het zorgcentrum en reageerde op de aankondiging dat er een damavond kwam en wilde deze niet missen, hopelijk is dit een nieuwe vaste tegenstander voor Cees in de recreatieruimte aldaar en dan zal deze avond vanaf nu van onschatbare waarde zijn.

Er werd natuurlijk uit volle borst gezongen voor Cees en ook de gastvrouw van deze avond had voor Cees nog een aardige verrassing in petto met een act die er wezen mocht. We willen haar ook vanuit deze plaats bedanken voor de verzorging met koffie, thee , fris en biertjes.

Het grootste tastbare cadeau kreeg Cees van de Roermondenaren. Speciaal uitgezocht vers fruit en lekkernijen verpakt in een grote mand. Zorgvuldig was er gekozen voor geen druppel alcohol die het evenwichtsorgaan van Cees verkeerd zou kunnen beinvloeden.

Daarna werd er gedamd. Ons oud lid Pie Boosten is al sinds jaar en dag de vaste tegenstander van Cees op zijn verjaardag en ook vandaag kreeg hij die eer en ook dit jaar eindigde hun treffen in remise.

Wat velen zich ook altijd zullen blijven herinneren is het treffen van Andy en Willy.

Als gevolg van een onreglementaire ruil kwamen beiden in een opgesloten positie terecht, dit bracht bij de een eerder paniek dan bij de ander. Hoofdarbiter Jac Hannen had een en ander niet zo snel in de gaten maar wel assistent arbiter Blom. Het kostte de hoofdarbiter Jac Hannen veel orientatievermogen (er was niets genoteerd hoe men de betreffende positie had bereikt) om de juiste plek weer terug te vinden. Uiteindelijk lukte dat wel omdat Willy zich nog wel een en ander herinnerde. Beide spelers waren blij dat de onreglementaire ruil weer hersteld kon worden en de vrede was daarna (het liep toch al tegen twaalven) snel getekend en kon eindelijk iedereen huiswaarts.