Blue Flower

Zaterdag 29 December heeft Michel Stempher de 18e editie van het Euregionaal sneldammen gewonnen. Na 6 van de 7 ronden was hij al winnaar. 

28 dammers waren naar de middageditie van het toernooi gekomen waaronder een 6-tal Belgen en 1 Duitser zodat we echt van een Euregiotoernooi mochten spreken. Helaas waren er wat ziekmeldingen en ook een ander toernooi speelde natuurlijk parten maar de aanwezige dammers maakten er een gezellige middag van. De periode voor de wedstrijd en de ingelaste  pauzes tussen de rondes gaven de aanwezigen ruimschoots de kans om tussen de bedrijven door met elkaar bij te kletsen. 

Het vorig jaar won Jitse Slump het toernooi op SB punten maar door zijn afwezigheid en ook die van Patrick Caseril en de afwezigheid van de fam. Koullen wilden velen de kans grijpen om dit jaar de eeuwige roem te vergaren. Martijn van Gortel had zijn zinnen gezet om als eerste ooit  een "lustrum" zege te boeken na al 4 keer te hebben gezegevierd en ook wedstrijdleider Gijs hoopt ooit een keer te zegevieren.

Vele favorieten hadden de eerste 4 ronden al 1 of zelfs meer punten verspeeld behalve Michel Stempher, hij scoorde het ene "eendje" na het anderen en had zodoende na 6 ronden al 12 punten en stond toen al 3 punten los op zijn naaste belager Pierre Lacroix. Diezelfde Pierre was de eerste en laatste die in de slotronde een punt van Michel kon afsnoepen. Hij eindigde dan ook op een fraaie 3e plaats. In de slotronde kwam Tom Swelsen hem langszij. Hij won van Dré Verheggen die hem verraste met het nemen van een te dure dam. Die werd met eerst met schijfwinst afgenomen en later volgde de partij winst.

Als beste Belg eindigde Valere Hermans, als beste Roermondenaar Jack Sijbers en als beste andere Vaste Zetter Clemens Crucius. Als beste andere Eureka/Dios speler Peter Swelsen. De winnaar van het "de Gouw" klassement was Erik. Zijn zonen en neef Walter eindigden nipt onder hem.