Donderdag 10 April hebben de leden van Raes DC Maastricht een 2e clubavond van de week gehouden en wel bij de jarige Cees in het verzorgingshuis Hagerpoort in Maastricht.

Wellicht is Cees langzaam een van de oudste leden van de KNDB, zijn gezondheid wordt weliswaar minder maar wat hem betreft mag elke dag wel iemand van de club langskomen om een partijtje te komen dammen. Want een middagje Bingo spelen is maar niets voor een recht geaarde dammer, dat is niet goed voor je geestelijke gezondheid volgens Cees. Verder volgt Cees als rechtgeaarde Fries wel het schaatsen en ook het voetbal en in de winter met grote belangstelling de weerberichten.

De avond begoon natuurlijk met het overbrengen van de felicitaties en daarna zongen de ledenalsof ze lid waren van de Mestreechter Staar het traditionele verjaardagslied, "Lang zal hij leven".

Apetrots was Cees op het feit dat een van zijn laatste officiele partijen in het boek Gewoon Positiespel deel 2 van Kraayenbrink is opgenomen.

Traditioneel speelde Cees tegen Pie Boosten, alias mister 3,14 . Wellicht dat de leeftijd Cees toch parten speelde want voor het eerst sinds 10 jaar verloor Cees. Normaal gesproken is het altijd remise. De organisatie heeft dan ook bepaald dat Pie het volgend jaar niet meer met zijn favoriete kleur zwart mag spelen.

De overige leden speelden een sneldamtoernooi, in de ene poule eindigden Gijs en Andy gelijk en na barage was Gijs de winnaar. In de andere poule was ook een barrage nodig. Dré won deze van Max en in de finale besliste Gijs de wedstrijd in zijn voordeel en werd winnaar van het Cees 99 toernooi.

Hoe populair Cees in de club is werd ook bewezen door de Belg Alain Claes. Hij kwam van 40 km afstand om Cees te feliciteren en moest toen spoorslags terug naar Belgie want hij had om 21.00 uur aldaar een afspraak.