CT Limburg heeft in het verre Oudenbosch een sensationele 9-11 zege geboekt. Het was een spannende strijd, met maar liefst 5 beslissingen, maar de gelukkige overwinning was toch verdiend en wederom een prachtige teamprestatie.

2 Jaar geleden werd de Variant kampioen in de 2e klasse en wij verloren daar met 12-8 ondanks winstpartijen van Luc op Martin de Wolf en van Willy die van Jan de Wolf won.

In de aanloop van de wedstrijd leken er problemen te kunnen te komen om de bezetting rond te krijgen maar gelukkig kreeg niemand een griepje en konden we met 10 fitte spelers de reis naar Oudenbosch vanuit diverse windstreken beginnen. Onderweg kwamen we terecht in een grote file als gevolg van aanrijdingen rond Breda. Pas tegen twaalven konden de opstellingen worden uitgewisseld en de voorzitter van de ontvangende vereniging hield, omdat wij nog niet compleet waren, een extra lang welkomstwoord. Hij prees de voorbereidingen die we voor deze wedstrijd gedaan hadden want hij had op onze site in ons vorig verslag gelezen wat van iedereen verwacht werd. In middels waren we met zijn zevenen en de strijd kon beginnen. 10 minuten later arriveerden ook Haije, Ben en Theo maar die bleven alle 3 rustig en begonnen ook aan de wedstrijd.

Luc had weer tegen Martin de Wolf geloot en deze leek er niet blij mee te zijn want hij herinnerde zich zijn nederlaag van de vorige keer. Zijn vader moedigde hem aan met de woorden dit is een kans op revanche. Helaas was Luc vandaag niet in goeden doen, in de opening werd hij verrast door een lichte combinatie. 2-0

Mooi voor het team was dat deze achterstand werd weggewerkt door Marcin. Hij speelde de sterke Franklin Denissen van het bord. 2-2

Theo zijn tegenstander had een duidelijke remise opdracht. Theo speelde een goede partij en werd na 32 zetten verrast door een remise aanbod. Theo wees hem erop dat dit nog niet mocht en zette de strijd voort. Na amper 40 zetten tekende beide spelers de vrede. 3-3

Haije speelde degelijk tegen Rob van Lien en heeft duidelijk kansen gekregen. Ook hier werd besloten om de punten te delen.4-4. Inmiddels was op de andere borden van alles aan de hand en konden we ons opmaken voor een spannend middagje.

Een grote sensatie diende zich aan op bord 5. Michel had zijn tegenstander Jan van Beek met een fraaie slagzet volgens het boekje. Met ijzige koelheid wikkelde hij het eindspel bekwaam naar winst af en zowaar halverge de wedstrijd was de stand 4-6.

Vervolgens de 2e sensatie op rij. Ben won zomaar van routinier Roland Coray. De laatste week had Ben thuis ook veel getraind zij hij en dat was te merken. 4-8.

Vervolgens een tegenslag, Erik knokte voor een remise en had deze ook op het bord. Op een moment dat hij dacht nog even te kunnen wachten met damhalen werd dit fataal voor hem. 6-8. De wedstrijd was nog lang niet gespeeld.

Vervolgens was het onze Italiaanse held Renzo die een punt uit het vuur sleepte tegen de kopman Jan de Wolf. 7-9 en de druk op de 2 overgebleven partijen nam toe.

Dré kwam in temponood tegen Mark Klaassen en liet 2 keer een offer van Dusaut toe. De eerste keer zou het Dré winst brengen maar de 2e keer werd het een weliswaar benauwde remise maar het wedstrijdpunt was binnen. 8-10.

Als laatste was het Jeroen die met speels gemak een blauwe remise binnenhaalde tegen Mark de Wolf. Zijn tegenstander zag in dat doorgaan in een winstpoging geen zin had en bood remise aan.

Hiermee capituleerde de Variant en was onze sensationele zege een feit.

Analyses van de wedstrijd De Variant- CT Limburg door Lidraught.