Het is het CT Limburg team voor het eerst in haar bestaan om 3 overwinningen op rij te boeken en dan ook bij de start van het seizoen. Het werd een zwaar bevochten zege waarbij het ontbreken van een tegenstander de doorslag gaf.

Mochten de vorige 2 wedstrijden verrassend goed spel hebben opgeleverd maar wellicht door de druk van de streeksderby speelden wij vandaag beduidend minder, maar wie rouwt erom als we uiteindelijk de 2 wedstrijdpunten toch in eigen huis houden.

Allereerst was het helaas zo dat Ben geen tegenstander en de 2 punten cadeau kreeg, we hopen dat zijn tegenstander Albert Mol inmiddels hersteld is. 2-0

Eureka kwam heel snel terug, Peter Swelsen verschalkte Jeroen in de opening met een damzetje. 2-2

Niet veel later ging Leo in de fout tegen Paul Stevelsmans, laatstgenoemde maakte zijn faan weer waar en het was 2-4.

Een en ander was aanstekelijk want nu was het Marius Coolen die de fout inging waardoor Michel een damzet uitvoerde 4-4.

Het foutenfestival was nog niet afgelopen want nu gebeurde het ons bij Marcin. Nou ja fout, het was een meesterlijke slagzet van Marcel Karsing die hiermee de slagzet van de dag uitvoerde. 4-6

Ook Marijn Jans liep in een zetje tegen Henri. Heel venijnig op een moment dat je niet aan een combinatiemogelijkheid denkt. Normaal zou Marijn dit wel zien maar fijn voor Henri dat hij bij zijn eerste partij sinds Mei met een mooie zege kan afsluiten. 6-6

Toch waren er ook nog partijen die niet wreed verstoord werden door een combinatie. Renzo, de degelijkheid zelve, speelde tegen Raymond Vandecaetsbeek remise. 7-7

Ook Luc Jennes boekte een keurige remise tegen  Bram Kole sr., een uitstekend herstel na zijn vorige wedstrijd. 8-8.

De spanning werd nu groot op de schouders van de nog spelende spelers. Ber besloot in een min of meer gelijkwaardige stand een gambiet te plaatsen om te kijken hoe zijn tegenstander daarop reageerde. Zijn tegenstander Johan Evens raakte in de war en meende door een dubbel tegengambiet ongehinderd naar dam te kunnen lopen, maar dit kon niet en Ber zegevierde en bracht ons op voorsprong. 10-8.

Tenslotte speelde onze oudste wiskundige Peter tegen de jongste wiskundige Folkert Jansen. Ze bleken geheel aan elkaar gewaagd. Folkert speelde op winst en haalde terreinvoordeel. Maar Peter is met zwart door niemand te verslaan en middels berekende koele tegenruiltjes werden het optische voordeel van Folkert geneutraliseerd. en werd het 11-9.

Het feest kon beginnen want ook onze grote broers wonnen vanmiddag hun wedstrijd.

Over 2 weken gaan we weer rustig achter de borden zitten en laten we ons niet gek maken. We kunnen dan laten zien dat we niet alleen goed zijn in het denkspel dammen maar ook goed zijn in het denkspel 4 op een rij.

Analyses van de wedstrijden vindt U hier.