Hoewel de zomer zijn intrede heeft gedaan wordt er nog wekelijks volop gedamd voor de diverse competities. Velen zijn al nagenoeg uitgespeeld voor de gewone competitie waar de strijd om plaatsen 1,2, 3 en 4 nog niet helemaal beslist is.

Uiteraard worden er dan ook voor de schaduwcompetitie gespeeld want bij gelijk eindigen in de gewone competitie beslist de schaduwcompetitie.

Verder zijn de kwartfinales voor de Pie Boosten bokaal al gespeeld en de loting voor de halve finales verricht. De volgende week treffen Erik de Gouw en Gijs Schoenmakers elkaar en het andere duel is de strijd tussen Haije Kroodsma en Dré Verheggen.

Erik en Haije gaan bij remise door naar de volgende ronde en bedenk dan maar dat voor de gewone competitie Erik al won en remise speelde tegen Gijs en Haje ook won van Dré. De volgende week volop spanning dus. Een week later volgt de finale en dan zal Pie Boosten de bokaal hoogstpersoonlijk zelf komen uitreiken.

De jaarvergadering wordt gehouden op woensdag 27 juni a.s. om 20.00 uur. De agenda en bijbehorende stukken zullen U op tijd worden toegestuurd.

Zaterdag 17-2 moest CT Limburg wederom een van zijn 6 uitreizen afwerken en ook dit keer een behoorlijke afstand. Het was de 2e keer dat we met 9 spelers aantraden en toch werd het weer een gelijkspel. Nieuwland had gekozen voor een tactische opstelling. Hun sterkste speler kwam uit op bord 4 te gen Wim Sanders, die toch vrijuit speelde en het zijn tegenstander moeilijk maakte. Toch kwam Pelle Sterk (zijn naam zegt het al) met de winnende combinatie op het bord. Ook Haije, net 2 dagen terug uit India zag een zetjje over het hoofd en verloor ook. De wandeling door het fraai in het Groenen Hart gelegen Nieuwland met karakteristieke boerderijen maakte veel goed. Ook het clublokaal was in een boerderij gelegen en waanden ons dammmers uit de vorige eeuw maar de gezelligheid was er beslist niet minder om, integendeel zelfs.

In de wedstrijd deden de 2 kopmannen Willy en Marcin wat van hen gehoopt werd, ze wonnen op bord 1 en 2. Op bord 3 stopte Dré een andere sterke speler af met een remise. Op bord 5 zorgde Jeroen weer voor een verrasende zege. Op bord 7 zorgde Ben voor de laatste uitslag een zwaar bevochten remise met een goed eindspel van Ben. Jac had zijn zinnen gezet op een 100% score deze competitie maar door de remise bleef hij toch de speler met de  hoogste efficiencie 84%! Theo op bord 9 pakte ook meteen de remise toen zijn tegenstander remise aanbood. Theo had n.l. wel gezien dat de tegenstander een winnende combinatie op het bord had.

Dankzij de spelers van Roermond, zij zorgden voor meer inbreng in het team dit jaar, konden we (bijna) steeds een compleet team op de been brengen. Overwinning op het anders kampioen geworden Brainsport en een spannende match tegen kampioen de Variant en het winnen van de streeksderby tegen de Vaste Zet en het gelijke spel in de andere streekderby tegen Eureka geven aan dat we in deze klasse meekunnen.

Woensdag 11 April heeft de Raes Damclub Maastricht de 98e verjaardag van haar lid Cees Krottje gevierd in Zorgcentrum Hagerpoort te Amby Maastricht.

Het cadeau van de club voor Cees was het huren van een zaal in zijn zorgcentrum. Het werd  een gezellige avond met ook 2 leden van DC Roermond, de club die ook deel uitmaakt van het combinatieteam Limburg.

Ook een bijzondere gast was een broer van Sjra Rutten, een vermaard dammer uit Geleen in het verre verleden. Deze woont nu in een aanleunwoning van het zorgcentrum en reageerde op de aankondiging dat er een damavond kwam en wilde deze niet missen, hopelijk is dit een nieuwe vaste tegenstander voor Cees in de recreatieruimte aldaar en dan zal deze avond vanaf nu van onschatbare waarde zijn.

Er werd natuurlijk uit volle borst gezongen voor Cees en ook de gastvrouw van deze avond had voor Cees nog een aardige verrassing in petto met een act die er wezen mocht. We willen haar ook vanuit deze plaats bedanken voor de verzorging met koffie, thee , fris en biertjes.

Het grootste tastbare cadeau kreeg Cees van de Roermondenaren. Speciaal uitgezocht vers fruit en lekkernijen verpakt in een grote mand. Zorgvuldig was er gekozen voor geen druppel alcohol die het evenwichtsorgaan van Cees verkeerd zou kunnen beinvloeden.

Daarna werd er gedamd. Ons oud lid Pie Boosten is al sinds jaar en dag de vaste tegenstander van Cees op zijn verjaardag en ook vandaag kreeg hij die eer en ook dit jaar eindigde hun treffen in remise.

Wat velen zich ook altijd zullen blijven herinneren is het treffen van Andy en Willy.

Als gevolg van een onreglementaire ruil kwamen beiden in een opgesloten positie terecht, dit bracht bij de een eerder paniek dan bij de ander. Hoofdarbiter Jac Hannen had een en ander niet zo snel in de gaten maar wel assistent arbiter Blom. Het kostte de hoofdarbiter Jac Hannen veel orientatievermogen (er was niets genoteerd hoe men de betreffende positie had bereikt) om de juiste plek weer terug te vinden. Uiteindelijk lukte dat wel omdat Willy zich nog wel een en ander herinnerde. Beide spelers waren blij dat de onreglementaire ruil weer hersteld kon worden en de vrede was daarna (het liep toch al tegen twaalven) snel getekend en kon eindelijk iedereen huiswaarts.

Zaterdag 6 januari 2018 won CT Limburg royaal en verdiend met 13-7 van koploper Brainsport Eindhoven dat nog geen enkele wedstrijdpunt verloren had en met 14 uit 7 trots aan kop stond.

De ruime zege kwam vooral tot stand omdat de 3 Roermondenaren allen tot de volle winst kwamen.

Later meer