Blue Flower

Blijft de Limburger de beste vormgegeven regiokrant van Europa?

Op 19 November kopte deze krant trots dat bovenstaande titel was veroverd.  Wat dat regio aspect betreft maakt de krant op dit moment m.i. een verkeerde keuze.

Tot voor kort was er wekenlijks een bridge-, schaak- en damrubriek. Er werd bericht over de bridge partijen, schaken op basisscholen, de strijd van de dammers in competities waaronder over de internationale prestaties van de Limburgse dam- en schaakjeugd. Een en ander werd met hoogstaande technische analyses aangevuld. Denksport en regionieuws werden voortreffelijk gecombineerd en in fraaie opmaak gepubliceerd. Deze artikelen kostten de krant minder dan 1 pagina per week. Met het oplossen van een sudoko of een cryptogram is niets mis, maar de hoeveelheid (afgelopen woensdag zelfs 5 pagina’s) is teveel van het goede. Ik zie hier ook geen enkel regionaal aspect in, het neigt meer naar een nationaal puzzeltijdschrift.  Hopelijk komt de redactie tot inkeer, denksportrubrieken kunnen mensen stimuleren om tegen andere mensen te bridgen of te dammen of te schaken in verenigingsverband. Het Limburgse verenigingsleven in denksporten zou hier meer bij gebaat zijn.

Dré Verheggen, Berg en Terblijt. 

Afgelopen woensdag heb ik bovenstaande brief naar de redactie van de LImburger gestuurd naar aanleiding van het verdwijnen van de damrubriek van Paul Nitsch.  Helaas heeft men deze brief niet gepubliceerd. Wellicht te onvriendelijk voor de krant. Probeer zelf ook maar een brief te sturen , maximaal 200 woorden naar de redactie, dit kan door een mail (met vermelding naam, woonplaats en tel. nummer) naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wellicht dat het aantal klachten maatgevend is om op een besluit terug te komen.