Woensdag 27 juni was de jaarvergadering van Raes Damclub Maastricht.

De belangrijkste besluiten waren dat de onderlinge competitie van de club komend jaar een dubbelrondige competitie wordt mede omdat vrijwel iedereen gaat meedoen aan het persoonlijk kampioenschap van de PLDB dat maandelijks op 1 woensdagavond in Maastricht wordt gehouden, vanaf November. Verder werd besloten om de volgende week wederom te starten met de zomercompetitie.

Verder werd er uitgebreid stilgestaan bij de prestaties van de teams en de huldiging van de kampioenen en dit jaar voor het eerst de bekerwinnaar.

Peter Bronstring , die afwezig was, werd gehuldigd als winnaar van het "bergklassement" , in de nationale competitie had hij gespeeld met een rating die maar liefst 185 punten meer was dan zijn echte rating.

Met name de clubkampioen en bekerwinnaar, Gijs Schoenmakers werd in het zonnetje gezet vooral omdat hij de Pie Boosten bokaal mocht ontvangen van Pie Boosten zelf. Ondanks dat Pie niet meer damt volgt hij de club nauwlettend op de voet en was hij ook present op het verjaardagsfeest van Cees. Hij was ook zeer vereerd dat we de bokaal naar hem genoemd hebben, zo zeer zelfs dat hij persoonlijk voor een beker zorgde en het bijbehorende plaatje graveerde.