Blue Flower

In het Belgische Peer vinden momenteel de Belgische kampioenschappen plaats. Deze week zal in Peer  gespeeld en gelachen worden en zal het dammen opnieuw een plek gevonden hebben.(zie het bord achter Marc Werrebrouck). Laten we hopen dat dit de Belgen lukt want ook met name de Nederlands Limburgse damsport vaart wel dankzij de Belgische damsport. 

In het Belgische Peer wordt de catering verzorgd door leden van damclub Genk, met in de hoofdrol meester kok Johan Evens. In de keuken naast de huiskamer kunnen de dammers eten en koffie en fris halen zoveel als ze nodig hebben tijdens hun partijen en gisteren moesten ze 2 partijen op een dag spelen. De internationale arbiter Johan Demasure zorgt ervoor dat dat stipt de regels worden nageleefd. Op klokslag 15.00 uur zette hij alle klokken in werking.

Hieraan doen 3 "Maastrichte" dammers mee in de hoofdklasse. Helaas heeft Henri na 3 speeldagen vanwege fysieke problemen de strijd moeten staken. Maar Luc en Michel spelen volop mee. Michel speelde een 3-tal partijen op rij goed tegen de favorieten Ronald en Eva Schalley en gistermiddag tegen de koploper Keita Desmet, maar kreeg niet wat hij verdiende. Hij had toch wel zeker een punt verdiend.

Luc speelde gistermiddag, na 2 nederlagen tegen de Schaleys tegen Johan Coorevits en deze nam een foute combinatie waardoor Luc een schijf voor kwam. Toen het erop leek dat hij de winst ging veilig stellen overzag hij een 2 om 4 en kwam een schijf achter. Dit betekende toen snel verlies anders  had hij uitzicht op een fraaie 6e plaats in het eindklassement gehouden. Nu wordt dat moeilijker.

Ook in de eerste klasse wordt volop gestreden. De regelmatig naar het jaarlijks toernooi in  Maastricht  komende Luc Vanbeckevoort en Albert Mol spelen daar ook mee. (in zekere zijn een thuiswedstrijd voor hen).  Ook speelt Chris Piens mee. De auteur van vele E-books en dampromoter (vergelijk hem maar met de Utrechtse Harry de Waard die ook veel gepubliceerd heeft) heeft inmiddels 54 boeken, tesamen meer dan 10.000 pagina's op zijn naam!!! We weten nu waar deel 55 over zal gaan.

Gisteren boekte hij een fraaie zege en rukte daarmee op naar de 6e plaats. Dus het schrijven van boeken over de damsport zorgt ervoor dat hij zijn eigen damtechniek en damkennis  naar een veel hoger niveau optilt en hij straks tijdens dit BK een nieuw persoonlijk hoogtepunt bereikt.

Kortom nog t/m zondag dammen in Belgie en voor vakantie vierend Nederland een uitstapje waard. Naar verluid zijn er enkele Limburgse dammers te voet onderweg naar Peer, omdat dit vanuit de grens goed te voet te doen is.. Zie de website van de PLDB