Blue Flower

Zaterdag 17 September begon weer de nationale competitie en moest het combinatieteam van Maastricht en Roermond meteen de verste uitreis maken en spelen tegen een team dat in de 2e klasse niet thuishoort.

De spelers hoopten dat ze niet een afstraffing zouden krijgen met 16-0 of 15-1.  Het werd wonderbaarlijk een leuke wedstrijd tegen de nieuwe club PAR die in een buurthuis een comfortabel onderkomen had gevonden en zelf de facilitaire zorg met ware overgave verzorgden. Tijdens de openingsspeech werd er al melding van gedaan dat de VAR zou meekijken en dat bij vermeende overtredingen de voorzitter van de KNDB in hoogsteigen persoon de beelden zou bekijken en een beslissing zou nemen.

Het werd zowaar een spannende wedstrijd. Onze topscoorder van het vorig seizoen Theo bezorgde ons de eerste nederlaag maar op alle andere  borden was nog alles in evenwicht.

Luc Jennes zorgde al snel voor een remise na een heel grote ruil van zijn tegenstander die wellicht van de ruil voordeel had verwacht. ook onze Belgische Italiaan Renzo speelde naar een remise toe en nog steeds was er strijd.

Vervolgens ging het helaas mis bij Leo en Marcin en stonden we op grote achterstand. Intussen had Ger voor een grote sensatie kunnen zorgen door (bleek pas na computeranalyse) een bijzonder fraaie damzet uit te voeren. Helaas zag Ger net als zijn tegenstander (rating 1200) de slagzet niet en stond het 11-3.

Gelukkig kon Dré na 5 uur strijd nog een puntje aan de score toe te voegen door een remise te spelen. Eindstand 12-4. Voor 4 punten zouden we van te voren getekend hebben.

Ook Raes DC is de eerste wedstrijd niet goed uit de startblokken gekomen. Door een snelle winst door een combinatie van Dick kwamen we op een 0-2 voorsprong. Vervolgens waren er 5 remises maar onverklaarbaar verlies van de Maastrichtse toppers Andy, Erik en Gijs zorgden voor een pijnlijke 10-6 nederlaag.