Na het gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Nieuwland het vorig jaar met 9 personen hadden we de hoop op een overwinning thuis met een compleet team. Het mocht niet zo zijn omdat velen hun niveau deze keer niet haalden.

De wedstrijd begon voortvarend van onze kant. Binnen de korste tijd hadden Henri en Luc gewonnen van hun zwakste spelers en stonden we met 4-0 voor! De tactische opstelling van de tegenstander kwam hun goed van pas, want Henri en Luc behoren tot de strekste spelers van ons team. Het gevolg was dramatisch voor ons. Via nederlagen van Theo, Michel, Max, Marcin en Ben kwamen we op een 4-10 achterstand. We hadden gewoon niet onze dag.

Achtereenvolgens scoorden Jeroen, Ber en Peter een remise en werd de eindstand 7-13 bereikt.

Het meest opmerkelijke was nog dat Peter dit keer met wit speelde maar toch ook nu weer de langste partij had en daardoor nog steeds in de race is om nationaal topscoorder voor de tijdduur van zijn partijen in de nationale competitie te worden. Na 4 rondes staat hij al 26 minuten voor op de nr. 2.

Voor de rest een wedstrijd om maar snel te vergeten.